Bekomm 10% auf deine erste Bestellung als Newsletter Abonnent.

Vedlikehold av Aurlandsko, vesker og belte


Nappa/Glatt skinn

 

Dersom skoene skulle bli våte etter en regnfull dag er det viktig å huske at skinn skal tørke i romtemperatur. 

Dersom de tørkes ved høy temperatur (på varmekabler e.l.) risikerer man at skinnet trekker seg sammen, og blir tørt og stivt. 

Vedlikehold av produkter i vanlig glatt lær: Vi anbefaler Aurlandskoens eget lærfett som er fargenøytralt og silikonfritt. 

Rengjør produktet med en fuktig, myk bomullsklut og la tørke i romtemperatur. Påfør deretter et tynt lag med lærfett med en myk bomullsklut, myk skobørste eller hånden direkte. La det trekke inn i et par timer og tørk til slutt eventuelt av overflødig lærfett. 

Nubuck/semsket skinn

Vedlikehold av produkter i nubuck (semsket) skinn: For at nubuck skinn skal holde seg mykt og fint krever det jevnlig behandling med impregneringsspray spesielt tilpasset skinn av nubuck kvalitet. Vi anbefaler «Aquastop» fra Gala. Lærfett eller skokrem egner seg ikke på nubuck skinn. 

Rengjør skoen med skobørste med messingbust spesielt for nubuck skinn. Dette fjerner støv og smuss samtidig som det rufser opp overflaten i skinnet, og det får tilbake sin særegne nubuck overflate. 

Vær litt forsiktig med skobørsten på sømmene. Spray deretter med impregneringsspray og la tørke. 

Lakk skinn

For at lakk skinn skal holde seg fint krever det jevnlig behandling med krem spesielt tilpasset lakk skinn. Vi anbefaler «Creme Gelee» fra Gala. 

Rengjør produktet med en fuktig, myk bomullsklut. La tørke i romtemperatur. Påfør et tynt lag med kremen enten med tilhørende svamp eller en myk bomullsklut. La kremen trekke inn. Tørk deretter eventuelt av overflødig krem. 

Vegetabilsk lær

Veskene er produsert i vegetabilsk farget lær av høy kvalitet, med materiale fra Europa. Læret er farget med naturlige ingredienser som valnøtt tre, que bracho tre og mimosa bark. 

Læret får en naturlig aldringsprosess på grunn av de naturlige tanninene som brukes i fargeprosessen. Dette gjør læret unikt og ulikt krom lær. Det kombinerer komfort, utseende, mote og tradisjon, unikhet og variasjon i samme produktet.. 
Hold produktene dine rene, gni de inn med fett og behandle de med kjærlighet, så varer de lenge.