Get 10% off your first purchase as a Newsletter subscriber.

Aurlandskoen - Fra råmaterialer til tidløs eleganse


Bli med på en detaljert steg for steg utforskning av hvordan våre Aurlandsko blir til. 

Steg 1 - Valg av råvarer

Produksjonen vår begynner med en nøye utvelgelse av førsteklasses råmaterialer. Skinnet som benyttes til produksjon av Aurlandskoene kommer fra Sepizi, og er av ypperste kvalitet.
Våre dyktige skomakere velger ut forskjellige deler av skinnstykkene tilpasset ulike deler av Aurlandskoene og våre andre produkter. Skinnet på ryggen er kjent for å være mer stivt og raffinert sammenlignet med skinnet på magen, som ofte er mykere.
Det resterende skinnet som ikke benyttes til skoproduksjon, blir brukt til å lage andre produkter som sminkepunger, tilbehør og belter. På denne måten utnytter vi alle ressursene fullt ut og sikrer at ingenting går til spille.

 

 

Steg 2 - Stansing

Etter en nøye utvelgelse av de passende skinndelene, følger skomakerne en viktig prosess med å stanse ut skinnet. Her bruker de ulike verktøy for å oppnå nøyaktig utskjæring av de riktige delene i riktig størrelse.

Steg 3 - Skjefle

Før syprosessen begynner, er det nødvendig å tynne ned skinnet gjennom en prosess kalt "skjelfing". Dette innebærer å redusere tykkelsen på skinnet, slik at det blir enklere å sy sammen de ulike delene.

Steg 4 - Sy

I det neste steget av produksjonen av Aurlandskoen, skal de ulike delene sys sammen. Det er flere forskjellige symaskiner som brukes til å sy ulike deler av Aurlandskoen.

Maskin nr. 1 brukes til å sy tverrbjorden og sidene av skoen.
Maskin nr. 2 syr på bjorden, som har en litt tykkere tråd enn resten av skoen.
Maskin nr. 3 syr kanten på toppen av skoen. 

 

Når alle delene er sydd sammen, kalles det ferdige resultatet "nåtling". Nåtling refererer til skoen som er sydd sammen, men som ennå ikke er formet og mangler såle.

Steg 5 - Forming og dekksåle

I neste trinn av produksjonen formes skoen og får på seg dekksåle. Dette utføres i et spesielt rom kalt "pinnerommet", hvor det finnes ulike maskiner for å feste sålen på lesten.

Steg 6 - Såle

I limerommet blir sålen limt på skoen. Før limingen blir skoen slipt for å gi en jevn overflate. Deretter brukes maskiner til å sy sålen på Buxton-modellen og varme opp limet til Wangen - modellen. Til slutt presses sålen på skoen med lufttrykk for en solid og jevn festing.

I

Aurlandskoen er et resultat av årelang tradisjon og håndverk, og hver sko bærer med seg historien og stoltheten til skomakerne som har bidratt til å forme dem. Utført med omsorg og dyktighet, gir produksjonsprosessen liv til disse unike skoene som har bevart sin appell gjennom generasjoner.


Leave a comment